Australian Shepherd

 

Toci

 


Min nya lilla prins heter Chess Player Grafton men vi kommer att kalla honom för Toci. Toci är född 2012 på Kennel Chess Player som en av tio syskon. Toci är min första Aussie och det skall bli en spännande utmaning och jag ser fram emot många roliga stunder i många år framöver. Har stora förväntningar och det skall bli kul att se vad vi kan åstadkomma tillsammans. Men precis som mina andra hundar kommer han först och främst att bli en efterlängtad kamrat o familjemedlem.

Toci har nu bott här i snart två månader och han motsvarar alla förväntningar så här långt. Han är en riktig liten filur, men lyhörd o social, orädd o smart, lättlärd o nyfiken.  Han har smält in i sin nya familj utan några som helst problem. En riktig liten prins underbar.

Toci har blivit stor, hela 6 månader. Han är en helt fantastisk kille som jag är sååå nöjd med. Fortfarande en helt underbar kompis o följeslagare. Busig, naturligtvis men aldrig dum eller bråkig, inte ens lite tjurig utan ett härligt humör i alla lägen. Solen på jorden, min lille prins.

Ett helt år har vi bott ihop min lille prins och jag. Och vilket år! Killen är helt fantastisk, mycket mer än jag någonsin kunde önskat mig. Vi har varit ute på lite utställning, som gått jättebra. Tyvärr blir det inget mer av det för prinsen är monochid och då får man varken ställa ut eller meritera, mycket underlig logik om du frågar mig! Det var det tråkiga, för övrigt är allt bara toppen. Vi har lyckats med att bli uppflyttade till lägreklass spår, erövrat LP1 och RLD N trots både hormonrace och låg ålder. Får ta mig själv i kragen så det inte blir för mycket. Killen är en talang och det är lätt att bli fartblind. Det är ju sååå roligt att träna med honom. Vi har också röntgat prinsen med bästa möjliga resultat och klarat av MH med mycket bra resultat. Men det bästa är att killen fortfarande är världens bästa kompis och fungerar utan gnissel i vardagen, trodde faktiskt det skulle vara liiite mer jobb med en aussie. Han är med mig på kurser o utbildningar, hjälper hantverkarna i garaget, leker med mina egna o andras hundar samt alla barn på ett väldigt anpassat sätt. Han hjälper mig i trädgården och med djuren, han är alltid med överallt. Tänk om man fick ha med honom på jobbet också, vore en dröm. Nåja vi delar dom flesta av dygnets timmar min lille prins och jag, frågan är vem som är mest nöjd med det?


Stamtavla

Resultat