Britt

Hej! Jag heter Britt och jag kommer från Den sköna ön Orust där jag växte upp o levde mitt vilda tonårsliv... jodu jag var inte någon blyg viol som försvann i den breda massan, på gott o ont förstås. På den tiden var det FOTBOLL o Hästar som upptog 90 procent av tiden. Kompisar o killar o normalt tonårsliv hann jag med också.

Sedan på gymnasiet gick jag på Dingle, lantbrukslinjen (en helt underbar tid som jag inte för allt i världen vill vara utan) och spelade fotboll förståss.

Jag har spelat fotboll till och från i hela mitt liv, som bäst på div 1 nivå om man höftar till det, seriepyramiden såg inte lika dan ut på den tiden. Jag har även verkat som tränare både på ungdomssidan o seniorsidan. Numera är jag distriktskapten för Bohusläns flickor.

Jag har jobbat på gård med mjölkproduktion, på lager i Göteborg, där jag också bott en tid  huga! Samt på en gård med köttproduktion.

Sedan ca 30 år tillbaka jobbar jag på industrin i Stenungsund, jag jobbar treskift o har alltså en hel del ledigt på dagtid, nackdelen är helgerna, murfy fixar alltid så det krockar med jobb o roliga aktiviteter som jag vill vara med på.

Jag bor i Svenshögen i ett torp mitt i skogen tillsammans med min goa sambo sedan 30 år tillbaka Joachim, mina fyra hundar Aitik, Menja, Hera o Toci och några höns, får  och en katt.

Hund har jag alltid velat ha men av olika anledningar blev det inte verklighet förrän efter gymnasiet. Min första hund o läromästare var en helt underbar New Foundland som hette West side Odette o var med mig överallt utom på jobbet i 9 års tid, nästa hund skulle jag tävla med, valet föll på en ungers kuvaz som hette Wulkanos Uhlan, jag slet som ett djur men han blev inte startklar för lydnadsklass ett ens, tyvärr fick jag sälja honom till en duktigare hundmänniska när han var 22 månader. Jag klarade helt enkelt inte av honom, snyft!. Sedan kom en schäfertjej in i mitt liv som var mindre vacker men ett riktigt charmtroll, hon hette Securitas västra Izzy, och vi tävlade både lydnad och spår, hon vart godkänd i elitspår o uppflyttad till lydnadsklass 3. Tyvärr fick hon sluta tävla pga. en ryggskada men hon levde och hade det bra tills hon fick somna in 12 år gammal.

Numera går nästan all tid åt till hundarna. Med hundarna tävlar jag lydnad, rallylydnad, vatten och agility. Sedan tar det ju alltid tid att hålla hus o trädgård i presentabelt skick.

Äntligen har mitt kennelnamn blivit godkänt,  NIEHKOS som betyder dröm på samiska, hoppas det inte blir en mardröm.

Nu är jag även godkänd hundfysioterapeut ett område som ligger mig varmt om hjärtat. Tycker skadeförebyggande träning, rehab och diagnostik är lika spännande vare sig det gäller människor eller djur.

Är numera utbildad instruktör steg 1 på Karisma.(Karismas hemsida) Är sedan tidigare utbildad vatteprovsinstruktör i newfoundlandsklubben och rallylydnadsinstruktör i brukshundsklubben.