Vattengruppen

 

Vi är ett gäng med New Foundlandshundar, Leonberger o Landseer i olika åldrar som träffas varannan tisdag och tränar. Vi tränar i vatten på sommaren och på land under vintern, men alltid med fokus på dom moment som hundarna skall kunna för att fungera så bra som möjligt i vattenarbetet.

Vi har väldigt trevligt och hundarna tycker det är buskul, en vacker dag så skall förhoppningsvis vissa av oss kunna konkurrera på tävlingsbanorna också.

Vi är för närvarande en liten men trägen grupp som träffas och kämpar på, vi har dessutom väldigt roligt. Extra roligt tycker jag det är att några nya har vågat sig ut och tävlat, ni skall se att snart kommer det nya stjärnor från väster.

Hera som ju naturligtvis ingår i vårat härliga vattengäng har under 2005 haft ett fantastiskt år och tagit en riktig Grand Slam. Hon har blivit både Svensk och Norsk Champion och dessutom blivit Svensk Mästare. Jag måste ju erkänna att jag är oerhört stolt över min lilla hund som fortfarande tycker att matte är bäst och älskar att bli kliad på magen.

2006 var ett lite mindre lyckat år för Hera o mig. Dels fick jag inte möjlighet att tävla så mycket som jag ville, bara fem tävlingar på hela året och dessutom vart Hera sjuk på hösten. Nåja våra resultat räckte iallafall till titeln årets Newfoundland. Alltid något.

2007 har Hera återtagit titeln Svensk Mästare, där tog hon också sitt tionde svenska cert o vann Triathlon. Jag är väldigt stolt o imponerad över min älskade nallebjörn. Hon vann även triathlon i Morokulien detta år. Även detta år blev hon årets Newfoundland, kul. Det visar att det går att använda dom i alla discipliner även om inte så många gör det.

2008 har Hera blivit pensionär. I år blev hon årets vattenhund och tog fem nya cert men misslyckades på SM. Hon besväras nu av sin artros när hon skall jobba men har inte ont så jag har beslutat att hon nu har tävlat färdigt. Hon är ganska nöjd med sitt nya liv och fortfarande mattes hjärtgryn.